Navigation

Wall Street: lager met druk over de linie

Wall Street sloot lager over de linie waarbij de S&P 500 en de Dow Jones daalde naar het laagste punt in een maand. Zwakte in bankaandelen drukte op de algehele markt nadat Fitch Ratings waarschuwde dat ze mogelijk opnieuw de sector zouden moeten verlagen. De kans dat markten nog verder dalen is zeker niet uitgesloten.

De cijfers van Home Depot, dat iets hoger sloot, konden niet echt overtuigen. Vandaag komt Target met de cijfers.

Hawkish opmerkingen van de president van de Federal Reserve Bank van Minneapolis, Kashkari, die zei dat de Fed mogelijk nog niet klaar is met het verhogen van de rente was ook negatief voor de sessie.

De bezorgdheid dat de verzwakte economie van China de wereldwijde groei zal beïnvloeden, drukte op de aandelenmarkt na teleurstellend nieuws uit China over de industriële productie en de detailhandelsverkopen.

Amerikaanse-Chinese aandelen die genoteerd staan in de VS daalden dinsdag na teleurstellend nieuws over de industriële productie en de detailhandelsverkopen in China, wat zorgen baarde over de Chinese economie. Als gevolg daarvan sloot PDD Holdings (PDD) meer dan 3% lager. Ook JD.com (JD) en Alibaba Group Holding (BABA) sloten meer dan 2% in de min. Daarnaast sloot Baidu (BIDU) meer dan 1% lager.

Mijnbouwaandelen stonden onder druk nadat de prijs van koper en zilver daalde naar laagste punten in anderhalve maand.

Raffinaderijaandelen stonden onder druk nadat Bank of America de aandelen Marathon Petroleum, Phillips 66 en Valero Energy degradeerde van kopen naar neutraal.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.