Navigation

Aandelen: altijd kans rebound - teveel onzekerheden voor serieuze bodem

De AEX $AEX en ook de DAX $DAX hebben een zachte steun gevonden. Misschien dat er hierdoor een rebound komt. Maar ook gisteren was die kans aanwezig en dat faalde, zeker in de VS. Dat kwam door de Fed Minutes. Dat is een binnenlandse aangelegenheid voor de VS.

Momenteel zijn de Amerikanen nog zo opportunistisch dat velen denken dat de crisis in China hen niet zal raken. Dat kan bijvoorbeeld weer voor een tijdelijke rebound zorgen op aandelen in de VS en Europa zal dan gehoorzaam volgen.


Ook nu sluiten we dus een technische rebound niet uit (zonder dat we enig echt idee hebben of dat zal gebeuren), maar dat verandert niets aan de kans dat de huidige correctie eerst nog wordt voortgezet.


Alles waar onzekerheid een grote rol speelt moet in acht worden genomen. Dat is naast China, de zwakte in Europa, geopolitiek, de marktrente die maar blijft stijgen en bijvoorbeeld de verrassend zwakke economische data in de VS, afgewisseld met juist verrassend sterke data.


Aandelen blijven in een tweestrijd, of de economie wel of niet gaat verslechteren en wat de rente gaat doen. En bij bedrijfsresultaten is het ook nog een onduidelijk beeld. Als bijvoorbeeld de bedrijfsresultaten van Target die gisteren werden vrijgegeven en aangeven dat het bedrijf een zwakkere outlook afgaf.


Deze mix van onduidelijkheden is niet goed voor aandelen op de korte termijn. We kunnen er helemaal naast zitten, maar vooralsnog sluiten we een verdere correctie bij aandelen niet uit. Ook op de AEX, dat net als in de afgelopen maanden niet lukt om echt uit te breken naar boven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.