Navigation

Bezorgbestellingen CAVA en Sweetgreen nemen af: meer ophalen - visie - TKWY - HFG - UBER - DAH

Cava $CAVA en Sweetgreen $SG hebben opgemerkt dat het aantal bezorgbestellingen in de VS afneemt, omdat steeds meer klanten de voorkeur geven aan persoonlijk ophalen van bestellingen. Dit werd gemeld door de pers.

Het is niet duidelijk of dit een nieuwe trend is en het is ook niet bevestigd of deze trend zich in Europa begint te manifesteren.

Just Eat en HelloFresh

Laten we eerst naar Europa kijken. Op dit moment houden we geen posities aan in aandelen zoals Just Eat $TKWY of HelloFresh $HFG. De koers van Just Eat zien we geleidelijk dalen op dit moment en het is onduidelijk waar het dieptepunt ligt.

HelloFresh volgen we wel met interesse, maar de recente presentatie van cijfers was niet bemoedigend, dus wachten we af.

Terug naar de VS: Uber en DoorDash

Als het afhalen een nieuwe trend wordt kan dit een negatief signaal zijn voor bedrijven zoals UberEats (onderdeel van UBER), DoorDash $DASH en Grubhub (vooralsnog een onderdeel van Just Eat).

Voor Uber geldt dat UberEats slechts een onderdeel is van het bedrijf en dat het taxigedeelte veel belangrijker is. We zijn positief gestemd over Uber en houden wel rekening met mogelijke koersdalingen op korte termijn als gevolg van marktstemming. Als dit gebeurt is de kans groot dat we onze positie zullen vergroten. Dit komt omdat Uber potentie heeft om permanent winstgevend te worden, mede dankzij verrekenbare belastingverliezen uit het verleden. Tijdens de laatste presentatie van het bedrijf werd aangegeven dat vanaf nu winstgevendheid wordt verwacht.

Voor DoorDash geldt dat er nog stappen moeten worden genomen om echt veilig te zijn. DoorDash heeft echter goede kaarten en is qua omvang in staat om kosten te verlagen. We hebben een long-positie ingenomen in DoorDash op $56 in januari en houden deze positie vast, ondanks de kans op mogelijke koersdalingen als gevolg van een correctie. We zouden wel een stop-loss plaatsen op het instapniveau om het risico zo klein mogelijk te houden.

Dat het bedrijf nu al de optie aanbiedt in veel staten aan bezorgers om een vast salaris te krijgen zien we als een belangrijke stap voor de toekomst om eventueel te voldoen aan regelgeving mocht deze worden aangepast.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.