Navigation

Dow Jones Transport index: Cass Freight Shipment Index toont zwakte

De Dow Jones Transport index $DJT corrigeert ook vanaf de vorige toppen. Deze index wordt nog steeds door velen gezien als een indicator voor de economische activiteit.

Op woensdag kwam de Cass Freight Shipment Index uit en in tegenstelling tot veel andere economische data toonde deze voor de zesde achtereenvolgende maand een daling. De Cass Freight Shipment Index liet een daling zien in het vrachtvolume in juli in de VS van 8,9% jaar-op-jaar.

Als gevolg hiervan zijn aandelen in deze sector gedaald. Denk hierbij aan JB Hunt Transport Services $JBHT, Marten Transport $MRTN of bijvoorbeeld Schneider National $SNDR. In de Dow Jones Transport index zitten trouwens ook veel spoorbedrijven. Deze zijn weer geïnterconnecteerd met wegtransport.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.