Navigation

Walmart: voorbeurs hoger na verhogen guidance - langs de zijlijn

De aandelen van Walmart $WMT stijgen met 1% voorbeurs nadat het bedrijf zijn verwachtingen voor de omzet en winst voor het gehele jaar heeft verhoogd.
Dat is goed nieuws en lijkt vooral Walmart specifiek te zijn gezien de cijfers eerder van Target.

De cijfers van Walmart zijn ook niet te vergelijken met Ahold. Er is dus een te kleine correlatie en we houden nog steeds er rekening mee dat Ahold zijn outlook iets naar beneden gaat bijstellen.

Langs de zijlijn

Wij doen echter nog ook steeds niets met het aandeel Walmart, wat overigens wel wordt gezien als één van de beste beleggingen voor de hele lange termijn. Voordat we opnieuw instappen willen we een beter niveau zien of echt een signaal dat het aandeel wil uitbreken naar boven.


De kans op een opwaartse uitbraak is toegenomen (hoewel we ook daar aan twijfelen) en het is mogelijk dat we hier een kans laten liggen. Maar omdat we eerder zijn uitgestapt hebben we sindsdien nog geen nieuwe kans gezien om in te stappen.


Tot slot, de kans dat Walmart na de verhoging van de outlook vandaag nogmaals deze gaat verhogen is klein. Dat kan zelfs als een negative door de markten worden gezien.


De omzet van het tweede kwartaal bedraagt $161,63 miljard, terwijl de verwachting $159,72 miljard was. De aangepaste winst per aandeel voor het tweede kwartaal is $1,84, terwijl de verwachting $1,70 was.

Walmart verwacht dat de netto-omzet voor het volledige jaar met ongeveer 4% tot 4,5% zal stijgen, vergeleken met de eerdere schatting van ongeveer 3,5%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.