Navigation

De geschiedenis herhaalt zich: stakingen en hogere looneisen

De geschiedenis herhaalt zich: stakingen en hogere looneisen

De geschiedenis lijkt zich opnieuw te herhalen. In de Verenigde Staten eist de ene na de andere vakbond hogere salarissen door de arbeidskrapte en de de duurdere boodschappen.


En stakingen en hogere lonen is precies wat de geschiedenis ons verteld. Kijk bijvoorbeeld naar UPS of de transportsector. En nu is de auto-industrie aan de beurt. En inderdaad, dat is inflatie.


Het lijkt er ook op dat de mogelijke staking door bijna 150.000 werknemers bij $GM, Ford $F en Stellantis $STLAP [met alle drie doen we vooralsnog niks] gevolgen kan hebben voor de auto-industrie.


Volgens een rapport bestaat de kans dat gedurende een periode van 10 dagen een economisch verlies van meer dan 5 miljard dollar ontstaat als gevolg van deze staking. Er is een deadline tot 14 september voor de betrokken partijen om tot een akkoord te komen en verdere problemen te voorkomen.


Eerder is in een rapport naar voren gekomen dat de huidige neergelegde nieuwe arbeidsvoorwaarden de kosten bij de autofabrikanten kunnen laten toenemen tot misschien wel $80 miljard dollar. Dit kan dus invloed hebben op hun winstmarge.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.