Navigation

Wolfspeed: stort in na cijfers - kans op verdere daling

Wolfspeed $WOLF heeft donderdag een aanzienlijke daling in de handel ervaren na de aankondiging van teleurstellende resultaten voor het vierde kwartaal en verontrustende vooruitzichten, samen met wijzigingen in de boekhoudmethoden en het gebrek aan winstgevendheid.

Niks doen met het aandeel

We volgen het aandeel en zijn verrast door de plotselinge slechte berichten, maar tot nu toe hebben we ook voorzichtigheid betracht met het aandeel. We staan aan de zijlijn.

Ook nu ondernemen we geen actie en wellicht, als de koers terugvalt naar $25 tot $30, dat er misschien een koopkans ligt. Echter, het feit dat het zo snel "mis kan gaan" bij Wolfspeed zien we wel als een alarmbel.

De veranderingen in de boekhouding van het bedrijf, met name met betrekking tot de Mohawk Valley-fabriek, zullen naar verwachting leiden tot een afschrijving van $37 miljoen in het eerste kwartaal, wat een aanzienlijke invloed zal hebben op de marges.

Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het streeft naar een bruto-marge van 20% aan het einde van het vierde kwartaal van het boekjaar 2024. De huidige bruto-marges van het bedrijf waren echter lager dan die van zijn concurrenten en de vraag is of deze gestelde marge daadwerkelijk behaald zal worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.