Navigation

Tesla heeft productie Duitsland verlaagd: media - kans correctie

De cijfers van Tesla ($TSLA) kunnen wel eens gaan tegenvallen gezien de berichten in de wandelgangen uit China en nu ook uit als Duitsland. Hoewel we long zitten, zijn we wel onze positie aan het verkleinen met een stop in de winst. Er is een aanzienlijke kans op een correctie van het aandeel.

Tesla heeft de productiedoelstelling van zijn Duitse fabriek verlaagd naar 4.350 auto's per week in juli en augustus, nadat het in maart 5.000 auto's per week had gehaald. Dit blijkt uit een rapport van Business Insider op basis van interne documenten en anonieme bronnen.

Hoewel Tesla eind maart meldde dat het 5.000 auto's per week had geproduceerd in de fabriek in Gruenheide, nabij Berlijn, gaven medewerkers die niet bij naam genoemd wilden worden aan dat dit een eenmalige gebeurtenis was en dat de gemiddelde productie sindsdien veel lager lag.

In juni meldde Tesla dat het minder tijdelijke werknemers in dienst nam dan aanvankelijk gepland, omdat ze niet langer nodig waren, maar dat de productiedoelstellingen wel werden gehaald.

Business Insider toonde foto's van Tesla's interne workflow-software waaruit bleek dat het Amerikaanse bedrijf zijn doelstelling voor juli en augustus had verlaagd naar 870 auto's per dag.

Zelfs dit doel werd niet altijd bereikt. Volgens de foto's van de software werden op 25 juli slechts 692 auto's geproduceerd en op 28 juli 806 auto's.

De interne doelstelling is verder verlaagd naar 750 auto's per dag, wat minder is dan 4.000 per week, aldus het artikel op basis van anonieme bronnen bij de fabriek.

Tesla heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar van Reuters. Business Insider meldt dat het bedrijf geen commentaar heeft gegeven op een reeks vragen over de productie van de fabriek.

Het autobedrijf heeft sinds eind vorig jaar meerdere keren de prijzen verlaagd in de Verenigde Staten, China en andere markten, en heeft kortingen en andere incentives verhoogd om de voorraad te verminderen, als reactie op concurrentie en economische onzekerheid.

In juli kondigde Tesla aan dat het de capaciteit van de Gruenheide-fabriek wil uitbreiden naar 1 miljoen auto's per jaar, maar het heeft geen tijdschema verstrekt en heeft eerder geen commentaar gegeven op wanneer het 6.000 auto's per week in de fabriek zou bereiken.

De productie bereikte eind februari 4.000 auto's per week, voorafgaand aan een productieschema dat door Reuters werd gezien, maar lijkt sindsdien te zijn vertraagd, volgens het rapport van Business Insider.

Tesla’s German plant lowers production target amid slower output - Business Insider
Tesla lowered the production target of its German plant to 4,350 a week in July and August after hitting 5,000 a week in March, and plans to reduce it further, according to a Business Insider report citing internal documents and anonymous sources.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.