Navigation

Chipindex: 3,3% lager - geen haast

De chipindex $SOX is met 3,3% gedaald. De meeste chipaandelen zijn duidelijk in waarde afgenomen. Dit is als reactie op de voorsprong die NVIDIA nog steeds heeft op het gebied van AI en datacenters. Iets wat waarschijnlijk in de komende kwartalen minder zal worden.


Toen NVIDIA ook nog eens de winst uit handen gaf was het hek van de dam naar beneden open en daalde de boel verder.


NVIDIA was tevens een klassiek voorbeeld waarbij beleggers paniekerig kochten bij de opening. Daarbij aangemoedigd door brokers die in een soort kooigevecht verwikkeld waren (waar Elon en Zuck nog maar eens overheen moeten komen) om de koersdoelen te verhogen tot wel 1100 dollar.


Als we kijken naar de grafiek van de SOX, hebben we nog steeds geen haast om opnieuw bij te kopen. We zijn positief gestemd op de lange termijn voor chipaandelen, maar na de afwijzing op ongeveer hetzelfde niveau als in 2021 wachten we eerst maar eens af of er nog meer verkoopdruk komt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.