Navigation

Aandelen: betekent sell-off NVDA einde van de bullmarkt - de Dow Jones

Aandelen: betekent sell-off NVDA einde van de bullmarkt - de Dow Jones

Met de recente verkoopgolf in het aandeel NVIDIA $NVDA rijst natuurlijk de vraag of de markten nu een top hebben bereikt. Die vraag is uiteraard nooit echt goed te beantwoorden.

Maar er viel maandag één ding opnieuw op: terwijl de Nsdaq daalde en NVIDIA onder druk stond, liet de Dow Jones $DJI juist een stijging zien.

Hoewel de Dow Jones anders wordt gemeten dan de Nasdaq en de S&P 500 index, kan dit een signaal zijn dat er geen sprake is van paniek. Vooralsnog lijken de verkopen in NVIDIA ook geen fundamentele reden te hebben.

Wel willen we benadrukken, kijkend naar de grafiek van de Dow Jones, dat deze sinds begin 2024 een soort driedubbele top heeft gevormd. De vraag is nu of de index daar doorheen gaat breken of dat de correctie zich breder gaat voortzetten.

In ieder geval is de conclusie tot nu toe dat de verkoopgolf van NVIDIA nog niet wijst op een volledige ommekeer in de markt. Een correctie is mogelijk, maar er zijn geen signalen gebaseerd op deze gegevens die erop wijzen dat de markten naar een langdurige bearmarkt gaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.