Navigation

Novo Nordisk: gecontroleerde plannen uitbreiding Wegovy - Reuters

Novo Nordisk $NVO heeft plannen om het aanbod van zijn populaire gewichtsverliesmedicijn Wegovy uit te breiden naar meer landen, zij het op een gecontroleerde manier vanwege de overweldigende vraag volgens CEO Lars Fruergaard Jorgensen. Dit wordt gemeld door Reuters.

Het afslankmedicijn van Novo Nordisk is een overweldigend succes en het bedrijf kan de vraag niet aan. Dit is een bullish signaal voor de prijs van het aandeel. Het bedrijf is zijn productie via derden aan het opschalen is. Onder andere Thermo Fisher [wat we positief beoordelen] zou volgens marktrapporten bijdragen aan een hogere productie door de injectiepennen met Wegovy te vullen. Een recent grootschalig onderzoek toonde ook de cardiovasculaire voordelen aan, waardoor het zich positioneert als meer dan alleen een levensstijlmedicijn.

Terug naar het aandeel Novo Nordisk, we zijn duidelijk positief gestemd over dit aandeel. Ook al zou er een correctie plaatsvinden, dat is geen reden om de positie af te bouwen, het is eerder een moment dat we weer met volle overtuiging kunnen vergroten. Novo Nordisk valt in de categorie pensioenaandelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.