Navigation

Salesforce: volgende week met cijfers - het aandeel

Salesforce zal op volgende week woensdag rapporteren. Analisten schatten dat de omzet $8.52 miljard zal bedragen, een stijging van ruim 10% ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst per aandeel wordt geschat op $1.90, een stijging van bijna 60% ten opzichte van het voorgaande jaar.

We hebben extra interesse in Salesforce, omdat we het aandeel beschouwen als een potentiële kanshebber voor de lange termijn. Echter, in aanloop naar de cijfers blijven we aan de zijlijn staan.

Dit komt mede doordat, in lijn met de algemene stemming, ook bij Salesforce de prijs gedreven actie minder gunstig is. Bovendien merken we op dat bij grote bedrijven de verwachtingen hooggespannen zijn en dit kan resulteren in teleurstellende cijfers.

We sluiten ook niet uit dat Salesforce een zwakkere vooruitzicht zal presenteren en mogelijk probeert de aandacht af te leiden met termen als kunstmatige intelligentie.

Ondanks alle kritiek is Salesforce een bedrijf met sterke vooruitzichten op de lange termijn. Het is daarom belangrijk om het aandeel na de koersdalingen opnieuw te beoordelen. Al met al hopen we op een dip, omdat dit wellicht een kans biedt om weer in te stappen. Op dit moment is het afwachten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.