Navigation

Wall Street: geeft winsten uit handel - duidelijk lager

Aandelen begonnen met een rally maar toen kwam er een sell-off en duwden de Dow Jones naar het laagste punt in 6 weken. Onverwacht daalden de wekelijkse werkloosheidsaanvragen in de VS, wat wijst op een sterke arbeidsmarkt. Nabeurs waarschuwde GAP voor een zwak klimaat voor consumenten. Een verkoopgolf in technologie-aandelen en hogere obligatierendementen zorgde voor een daling van de aandelen voorafgaand aan de toespraak van Fed-voorzitter Powell.

Hoewel Nvidia's sterke Q2-inkomsten en Q3-verkoopprognose de markten aanvankelijk optilden hield dat geen stand. We kijken nu uit naar Powell's opmerkingen tijdens het Jackson Hole-symposium voor inzichten over renteverhogingen.

Fed Bullard suggereert dat economische activiteit de plannen van de Fed voor renteverhogingen zou kunnen vertragen. Collins verwacht meer tijd nodig te hebben om het inflatiedoel van 2% te bereiken, wat duidt op mogelijke renteverhogingen. Harker ziet voldoende aanscherping en waarschijnlijk geen verdere rentewijzigingen dit jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.