Navigation

Wall Street: hoger slot - AAPL - lokale banken

Op woensdag boekten aandelen gematigde winsten, waarbij de S&P 500 steeg naar een hoogste punt in meer dan 2 weken en de Nasdaq 100 naar een hoogtepunt van ruim 3 weken. Vandaag komt de PCE inflatie uit, een indicator waar de Fed naar kijkt. Nabeurs steeg Salesforce met 6% op de gepresenteerde cijfers.

Aandelen werden ondersteund door zwakker dan verwacht nieuws over de Amerikaanse economie in augustus, met betrekking tot ADP-werkgelegenheid en het bruto binnenlands product (BBP) in het tweede kwartaal.

Regionale bankaandelen gaven woensdag terrein prijs. Volgens Bloomberg heeft de Federal Reserve een reeks waarschuwingen uitgevaardigd aan banken met activa tussen de $100 miljard en $250 miljard in een poging om het toezicht aan te scherpen.

Dit drukte de obligatierendementen omlaag en versterkte de speculatie dat de Fed het einde van haar renteverhogingen nadert.

Apple $AAPL sloot meer dan +1% hoger en leidde de winnaars in de Dow Jones Industrials na de aankondiging dat het op 12 september zijn nieuwe iPhone 15 en volgende generatie smartwatches zal onthullen.

Johnson & Johnson $JNJ heeft na de afsplitsing van onderdeel Kenvue, het voormalige Consumer Health, de outlook (neerwaarts) aangepast. De koers was fractioneel lager.

Aandelen in de woningbouw stegen na het onverwachte nieuws dat de pending homesales in juli stegen. HP $HPQ sloot meer dan 6% lager en leidde de verliezers in de S&P 500 na het rapporteren zwakke cijfers.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.