Navigation

Coinbasde: onderuit ondanks Canaccord nieuw koersdoel - visie

De koers van Coinbase $COIN staat 8% lager. Dit ondanks dat Canaccord zijn koopadvies voor Coinbase heeft bevestigd en het koersdoel zelfs heeft verhoogd van $70 naar $140. Ook andere brokers uiten zich in analyse in aanloop naar de cijfers op donderdag positief.

Wij denken dat de daling vooral komt doordat er een bericht naar buiten is gekomen dat de IRS van plan is om belasting te eisen op staking (zie desbetreffende bericht), waardoor het handelen in crypto nog moeilijker wordt in het algemeen. Dit staat dus los van de van Coinbase an sich en de cijfers die donderdag uitkomen.

Er is ook een andere theorie in de markt. Deze wijst op de positieve meningen bij brokers en dat dat ze juist door te pushen van hun eigen (klanten) Coinbase aandelen af willen komen. En dat doet denken aan de dot-com-bubble. Toen gebeurde dat heel veel. De "rotzooi doorschuiven" naar anderen.

Wat het ook is, het is in ieder geval geen goed teken dat de koers zo hard daalt op het moment dat één van de grote brokers, Canaccord, zijn koersverwachting verhoogt van $70 naar $140.

Wij doen zelf momenteel niets met Coinbase en sluiten uiteindelijk een verder daling nieuwe daling niet uit. Ook al zou de koers eerst nog wel stijgen. Dit komt doordat het volume van altcoins steeds verder kan afnemen doordat de regels steeds strenger worden. Alleen draaien op de Bitcoin ETF's kan het verlies misschien beperken, maar dan moet de waardering van het bedrijf wel veel lager zijn dan nu.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.