Navigation

Albemarle: vandaag conference call na sterke cijfers - mag stijgen

Albemarle: vandaag conference call na sterke cijfers - mag stijgen

Op woensdag heeft Albemarle $ALB - de grootste producent van lithium in de wereld - zijn winstvoorspelling voor 2023 verhoogd na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het aandeel staat vandaag 3% hoger. Het bedrijf houdt vandaag een conference call en daar verwachten we een positieve toon.

Opwaartse positie in het aandeel

Wij hebben Albemarle in verschillende etappes gekocht, gericht op de langere termijn. Vooral na 2024 tot 2025 kan er wel eens een nog sterkere sterkere winstgroei gaan optreden, waardoor de koers daarop vooruit gaat lopen.

Op de korte termijn (komende dagen tot weken) weten we niet wat de koers gaat doen (wat sowieso niet te voorspellen is), waarbij het wel goed is om te zien dat er een bepaalde basis wordt gevormd.

Aangezien bij dit soort aandelen plotseling een verandering in momentum kan komen blijven we gewoon long zitten. Wat betreft de toekomst, we sluiten niet uit dat de koers van het aandeel Albemarle kan verdubbelen in een paar jaar..

De cijfers van Albermarle

Het in Charlotte, North Carolina gevestigde bedrijf meldde een nettowinst van $650 miljoen, of $5,52 per aandeel, voor het tweede kwartaal vergeleken met $406,8 miljoen, of $3,46 per aandeel, in dezelfde periode vorig jaar. De gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op $7,33, hoger dan de verwachte $4,44 volgens gegevens van IBES van Refinitiv.

Albemarle verwacht dat de vraag naar lithium in de komende maanden verder zal toenemen, vanwege de wereldwijde inspanningen om een groot deel van de economie te elektrificeren. Het bedrijf produceert het metaal in Chili, Australië en China, en het breidt zich snel uit binnen de Verenigde Staten, waar het lang de enige lithiumproducent was.

Het bedrijf is een belangrijke leverancier van lithium aan automakers zoals Tesla en Ford. De verkoop van lithium in de Energy Storage divisie van het bedrijf, steeg met meer dan 100% tot $1,76 miljard.

Verhoging winst verwachting

Albemarle verwacht ook dat de prijs van lithium dit jaar met bijna 30% zal stijgen ten opzichte van 2022-niveaus. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf zijn winstverwachting voor het hele jaar verhoogd naar een bereik van $25 tot $29,50 per aandeel, waar het eerder tussen $20,75 en $25,75 per aandeel had verwacht. De omzetprognose en het budget voor 2023 zijn ook opwaarts bijgesteld.

Daarnaast heeft Albemarle aangekondigd dat het $82,6 miljoen zal betalen voor een 5% belang in het in Canada gevestigde lithiumontwikkelaar Patriot Battery Metals.

Albemarle Reports Net Sales Increase of 60% for Second Quarter 2023
/PRNewswire/ -- Albemarle Corporation (NYSE: ALB), a global leader in providing essential elements for mobility, energy, connectivity and health, today…

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.