Navigation

DoorDash: verhoogt guidance - sterke winst borgen

De cijfers van DoorDash $DASH zijn aardig, maar vooral de opnieuw verhoogde guidance is een grote verrassing. We zitten long vanaf de $56 en houden deze positie aan, waarbij we nu niet meer zouden bijkopen. De koers kan zeker verder stijgen (afhankelijk van het sentiment), maar we moeten er ook rekening mee houden dat de kans kleiner wordt dat het bedrijf nogmaals de verwachtingen gaat verhogen bij de volgende presentatie van de cijfers.

Het is uiteraard mogelijk, want de reden dat we DoorDash hebben aangeschaft komt doordat we het zien als een industrieleider en één van de winnaars in de sector die het gaat redden. We blijven dus long, maar zouden wel een stop loss inleggen boven het instapniveau om winst te beveiligen en een "free ride" te hebben.

De cijfers van DoorDash

DoorDash (DASH) heeft een kwartaalverlies gerapporteerd van $0,44 per aandeel, wat 4,8 procent slechter is dan de schatting van analisten van $0,42 tegen een verlies van $0,72 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

De kwartaalomzet van het bedrijf bedroeg $2,13 miljard, wat 4 procent hoger is dan de schatting van analisten van $2,05 miljard tegen  $1,61 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Doordash heeft de prognose opnieuw verhoogd naar een aangepaste EBITDA van 750 miljoen tot 1,05 miljard dollar, met een bruto orderwaarde van 64,2 miljard tot 65,2 miljard dollar.

Bij de presentatie van de cijfers voor het eerste kwartaal had DoorDash de prognose voor 2023 al verhoogd naar een aangepaste EBITDA van 600 miljoen tot 900 miljoen dollar, met een bruto orderwaarde van 63,0 miljard tot 64,5 miljard dollar.

Voor het derde kwartaal verwacht DoorDash een bruto orderwaarde van 15,8 miljard tot 16,2 miljard dollar en een aangepaste EBITDA van 220 miljoen tot 270 miljoen dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.