Navigation

Campbell: neemt Sovos over - aandeel lager

Campbell: neemt Sovos over - aandeel lager

Campbell Soup (CPB) heeft een bod van 2,7 miljard dollar uitgebracht op Sovos Brands. Het bod omvat 23 dollar per aandeel in contanten. Sovos Brands staat bekend om merken zoals Rao's pastasaus, Michael Angelo's en Noosa.

De transactie zal naar verwachting binnen twee jaar bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel, exclusief eenmalige integratiekosten en kosten voor het behalen van synergieën.

Campbell Soup is van plan de overnameprijs te financieren door nieuwe leningen uit te geven.  Het bedrijf verwacht synergievoordelen van ongeveer 50 miljoen dollar te realiseren.

Visie op Campbell Soup: eerder met verlies afscheid genomen

De overname is een goede zet vanwege de diversificatie. Maar door de financiering en de relatief hoge prijs die Campbell Soup betaalt voor Sovos staat het aandeel lager.

Wij hebben eerder afscheid genomen van het aandeel. We zaten op een up en hebben deze up verlaagd naar neutraal onder ons instapniveau. We blijven het aandeel echter met grote interesse volgen, omdat over een hele lange periode dit een sterk bedrijf is in een sector die langzaam, maar zeker blijft doorgroeien. Nu doen we niks en sluiten een iets verdere daling op de korte termijn niet uit.

Campbell to Acquire Sovos Brands, Leader in High-Growth Premium Italian Sauces
Campbell Soup Company (NYSE: CPB) and Sovos Brands, Inc. (Nasdaq: SOVO) today announced that the companies have entered into an agreement for Campbell

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.