Navigation

Aandelen: lager - begin van de maand effect - afwachtend

Wall Street is lager, waarbij de Dow Jones enige steun krijgt van Caterpillar $DE (een koop). Ook zal John Deere $DE naar verwachting vandaag verder kunnen stijgen.

Vandaag is een nieuwe maand begonnen. Hierdoor ziet het er naar uit dat aandelen die vorige maand zeer sterk zijn gestegen, zoals lokale banken, nu weer een (tijdelijke) reversal maken.

Over het algemeen lijkt de markt een "beetje moe", naast selectieve vraag, om op dit moment te stijgen. Er is ook enige teleurstelling omdat de stimuleringsmaatregelen van China nog steeds vaag zijn.

Op donderdag gaan ook Apple en Amazon hun cijfers bekendmaken. Het lijkt erop dat de markt daarop wacht. De werkloosheidscijfers in de VS van vrijdag komen ook weer aan bod. En deze worden momenteel als focus punt gezien in verband met hoe ver de rente in de VS nog zal stijgen.

Zonder de toekomst op enige manier te kunnen voorspellen lijkt het erop dat de handel vandaag zijwaarts zal bewegen op lagere niveaus. Dit is geen nieuwe trend, maar eerder een rustpauze aangewakkerd door het "begin van de maand effect". Ook in Europa zijn de verwachtingen voor het laatste deel van de handel niet hooggespannen.

Mocht de handel wel verder terugvallen, dan zien we dit bij de huidige gegevens als een moment dat er weer wordt opgeladen om voldoende energie te krijgen om daarna door te stijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.