Navigation

AMD: nabeurs met cijfers - visie

AMD $AMD zal vandaag na sluitingstijd zijn financiële kwartaalresultaten bekendmaken. Wall Street analisten schatten dat het bedrijf een omzet van $5,32 miljard heeft behaald. Dat is een daling van 18,7% in vergelijking met vorig jaar. De winst per aandeel (wpa) wordt geschat op $0,57 wat een daling van 45,7% op jaarbasis aangeeft.

Al op een koop vanaf veel lagere niveaus

Wij zitten al op een kooppositie in AMD vanaf veel lagere niveaus. De eerste positie was in januari. Sindsdien is de koers fors gestegen. De markt erkent AMD als een mogelijke nieuwe grote speler in AI. Ook maakt het kans om zaken te doen met reuzen als Microsoft en Amazon, nadat Meta al heeft aangegeven gebruik te gaan maken van de nieuwe generatie AMD-chips.

Terwijl we bullish zijn op het aandeel kopen we nu niet bij. We blijven wel zitten met een stop om een "free ride" te hebben. De reden om nu niet bij te kopen komt doordat we echt geen idee hebben hoe de markt op de resultaten gaat reageren. Ook is het onduidelijk of AMD nu al of pas later echt gaat profiteren van AI. Naast AI kunnen andere segmenten minder goed presteren, iets waar de markt wel rekening mee houdt.

Dynamic trend following

Op basis van dynamic trend following (dtf) is het handelssignaal nog altijd positief. Wat dat betreft blijven we ook long zitten. Binnen dtf heeft het aandeel nog ruimte om te stijgen, maar ook ruimte om te corrigeren zonder de lange uptrend in gevaar te brengen.

Conclusie

We blijven dus op een koop, maar willen nu eerst de cijfers zien voordat we nog groter instappen. Voor de langere termijn denken we sowieso dat het aandeel nog aanzienlijk veel opwaarts potentieel heeft.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.