Navigation

Boehringer Ingelheim: cijfers positief signaal voor Ely Lilly

Boehringer Ingelheim, een privaat Duits farmaceutisch bedrijf, meldde een omzetstijging van 10% tot 12,2 miljard euro in H1 2023 dankzij de hoge vraag naar diabetesmedicijn Jardiance. Jardiance, in samenwerking met de Amerikaanse partner Eli Lilly $LLY, zag de omzet met ongeveer 40% stijgen tot 3,5 miljard euro.

Signalen voor Ely Lilly blijven steeds beter worden - trend opwaarts

De gegevens van Boehringer Ingelheim kunnen een indicatie zijn van sterke cijfers voor Eli Lilly. Ook met hun Alzheimer medicijn in ontwikkeling zit er groei in voor de lange termijn.

Het nieuws over Jardiance van Boehringer Ingelheim draagt ook bij aan de sterke vooruitzichten. Tot slot heeft Eli Lilly ook een afslankmiddel in ontwikeling en dit kan aanzienlijke kansen bieden voor verdere groei. Novo Nordisk [koop] heeft momenteel een voorsprong op het gebied van een afslankmedicijn dat al verkrijgbaar is in veel landen en waar tekort aan is. Dit geeft aan dat de markt groot genoeg is voor meerdere spelers.

Het aandeel presteert momenteel boven het gemiddelde stijgingspercentage (gemiddelde opwaartse trend). Dit kan eventueel een correctie veroorzaken, maar dit wordt als tijdelijk gezien. Naast positieve vooruitzichten, wijst ook het historische koersbeeld op een mogelijk stijgende trend voor het aandeel. Eli Lilly past weer in de hoek van de pensioen aandelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.