Navigation

BP: cijfers - weinig verrassend - visie

BP meldde een bijna 70% daling op jaarbasis in de winst voor het tweede kwartaal vanwege lagere prijzen van fossiele brandstoffen. De onderliggende winst, gebruikt als een indicatie voor de nettowinst, bedroeg $2,6 miljard, wat lager was dan de verwachtingen.

BP heeft zijn dividend met 10% verhoogd en heeft plannen voor een aandeleninkoop van $1,5 miljard.

Visie op cijfers - olieaandelen

Andere oliemaatschappijen hebben ook te maken gehad met winstdalingen vanwege zwakkere grondstoffenprijzen. De cijfers zijn voor ons dan ook geen echte verrassing.

Wel blijkt opnieuw dat oliemaatschappijen geld over hebben. Dit gezien de verhoging van het dividend en de inkoop van eigen aandelen bij BP.

Momenteel doen we niks met BP en hebben gekozen voor andere oliemaatschappijen. Dit zijn onder meer Shell, Occidental, Chevron en Exxon Mobil.

Zoals eerder aangegeven rekenen we erop dat de zwakte bij oliemaatschappijen mogelijk voorbij is en dat er in de komende kwartalen een aanzienlijke stijging van deze aandelen kan plaatsvinden.

Deze wordt gevoed door een herstel van de olieprijzen en doordat de markt zich begint te realiseren dat nog heel wat fossiele brandstoffen nodig zijn nu er steeds meer kritiek komt op de omschakeling naar groen zonder dat daarvoor een sterke infrastructuur is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.