Navigation

Uber: sterke cijfers en outlook - koop intact

Uber (UBER) rapporteerde een kwartaalomzet van $9,20 miljard en miste daarmee de analistenconsensusschatting van $9,32 miljard. Dit is een stijging van 14 procent ten opzichte van de omzet van $8,07 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Maar de rest van de cijfers zijn beter dan verwacht.

Uber heeft een stijging van 16% in bruto-inkomsten gezien ten opzichte van het voorgaande jaar en 18% op basis van constante valuta. Het bedrijf behaalde een netto resultaat van $394 miljoen en een inkomstenstroom van $326 miljoen uit bedrijfsactiviteiten, met een recordkwartaal van $1,2 miljard aan operationele kasstroom en $1,1 miljard aan vrije kasstroom.

Voor het derde kwartaal van 2023 verwacht Uber een bruto-inkomsten van $34,0 miljard tot $35,0 miljard en een aangepaste EBITDA van $975 miljoen tot $1,025 miljard.

Cijfer Uber en outlook sterk: koop intact

De overall cijfers van Uber en de guidance zijn veel beter dan verwacht. Het bedrijf voorziet in een aanzienlijke groei in de EBITDA en uit de cijfers blijkt ook dat de top en bottom line sterker zijn dan verwacht als het gaat om het streven richting winstgevendheid.

De sterke financiële positie met $5,5 miljard in onbeperkte liquide middelen en investeringen aan het einde van het tweede kwartaal wijst erop dat Uber veel beter voorstaat dan concurrenten. We zijn sinds februari long gegaan in Uber vanaf $37,1 dollar. Deze positie is intact en voorbeurs staat de koers 5% hoger.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.