Navigation

Merck: sterke cijfers - verhoging outlook - bullish

Merck $MRK rapporteerde een kwartaalverlies van $2,06 per aandeel wat volledig voor rekening kwam van aquisitiekosten. De kwartaalomzet van het bedrijf bedroeg $15,04 miljard, wat 4,50 procent hoger was dan de analistenconsensus van $14,39 miljard. Dit betekent een stijging van 3,03 procent ten opzichte van de omzet uit dezelfde periode vorig jaar.

Merck heeft zijn omzetprognose voor het volledige boekjaar 2023 bijgesteld naar $58,6 miljard tot $59,6 miljard, wat hoger is dan de vorige prognose, en voorspelt een aangepaste winst per aandeel van $2,95 tot $3,05, wat zowel de consensus als de eerdere prognose overtreft.

Visie blijft onverminderd bulish: al long vanaf 2012

De cijfers en vooruitzichten zijn ronduit sterk. We zijn al sinds 2021 long in het aandeel. De koop blijft intact en we verwachten dat in de komende jaren nieuwe doorbraken in kankerbehandeling zullen zorgen voor extra groei.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.