Navigation

Wall Street: verdeeld tot iets lager

Wall Street is uiteindelijk verdeeld gesloten met beperkte verliezen voor de S&P 500 en de Nasdaq. De Dow Jones eindigde door de rally met meer dan 8% van Caterpillar [koop] hoger. Caterpillar kwam met sterke cijfers.

Norwegian Cruise Line daalde sterk en had een drukkend effect op cruisemaatschappijen. Dit na een voorspelling van een zwakkere dan verwachte Q3. Uber [koop] ging ongeveer 6% lager ondanks sterke cijfers.

Gemiddeld is het winstseizoen tot nu toe grotendeels positief. Zo'n 83% van de 271 bedrijven in de S&P 500 die hebben gerapporteerd hebben de verwachtingen overtroffen.

Fed-sprekers waren enigszins hawkish. Fed Bostic ziet geen renteverlaging voor de tweede helft van 2024. Op dit moment schatten de markten de kans op een renteverhoging van 25 basispunten bij de FOMC-vergadering van 20 september op 19%.

Economische data in de VS waren over het algemeen iets zwakker dan verwacht. De ISM Manufacturing-index voor juli steeg naar 46,4, onder de verwachtingen van 46,9. Daarnaast daalde het Jun JOLTS-jobrapport met 34.000 naar een dieptepunt van 9,582 miljoen, wat wijst op een mild zwakkere arbeidsmarkt.

Zorgen over de Chinese economie hadden ook invloed op Wall Street nadat de verkoop van nieuwe woningen in China in juli de grootste daling in een jaar liet zien en de Caixin Manufacturing PMI voor juli het meest sinds 6 maanden is gekrompen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.