Navigation

Crescat Capital: VS - grootste daling inkomsten belastingen

Otavio Costa, partner & macro strategist van Crescat Capital, wijst er op dat Amerikaanse staats- en lokale overheden onlangs te maken hebben gehad met de grootste daling ooit in de inkomsten uit belastingen.

Deze ontwikkelingen duiden op een duidelijke teken van voortdurende fundamentele verslechtering van de Amerikaanse economie, alsdus de strateeg. En dit contrasteert sterk met de over het algemeen hoge waarderingen van financiële activa die nog steeds opgeblazen zijn, aldus de mening van Costa.

Het was de op één na grootste daling in de geschiedenis wanneer gekeken wordt naar percentages op jaarbasis, met alleen de wereldwijde financiële crisis die eerder een ernstiger impact had.

Bovendien zijn de federale belastinginkomsten opnieuw gedaald en naderen nu niveaus die kenmerkend zijn voor een recessie, met een jaar-op-jaar daling van bijna -10%.

Deze ontwikkelingen duiden op een duidelijke teken van voortdurende fundamentele verslechtering van de economie, wat sterk contrasteert met de over het algemeen hoge waarderingen van financiële activa die nog steeds opgeblazen zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.