Navigation

MicroStrategy: cijfers - proxy voor Bitcoin

MicroStrategy $MSTR heeft in het tweede kwartaal een aangepaste winst per aandeel van $2,35 gerapporteerd, wat 230 procent hoger is dan de schatting van analisten van $0,71. Dit vertegenwoordigt een stijging van 102 procent ten opzichte van het verlies van $92,81 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

De kwartaalomzet bedroeg $120,4 miljoen, wat 4,7 procent lager is dan de schatting van analisten van $126,30 miljoen. Dit komt neer op een daling van 1,4 procent ten opzichte van de omzet van $122,07 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

MicroStrategy heeft plannen om tot $750 miljoen aan nieuwe aandelen uit te geven om daarmee aankopen in Bitcoin en andere doeleinden te financieren.

Op 31 juli bezat MicroStrategy 152.800 Bitcoin waarvan 12.333 werden toegevoegd in het tweede kwartaal.

Visie op het aandeel: proxy voor Bitcoin

De cijfers an sich vinden wij niet zo belangrijk. Het is mooi dat het bedrijf misschien ook nog wat additionele waarde creëert met haar activiteiten. Ons gaat het vooral om de positie die MicroStrategy heeft in Bitcoin.

Als Bitcoin gaat stijgen is de kans groot dat het aandeel van MicroStrategy met een hefboom van 2 of 3 in prijs zal toenemen. Althans op de korte termijn totdat een groter gedeelte van de verwachtingswaarde van Bitcoin in de aandelenkoers zit. Zodoende behouden we onze long vast die we wel als hoogst risicovol beschouwen.

MicroStrategy Announces Second Quarter 2023 Financial Results
MicroStrategy® Incorporated (Nasdaq: MSTR) (“MicroStrategy” or the “Company”), the largest independent publicly-traded business intelligence company,

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.