Navigation

ConocoPhillips: cijfers onder prognose - op watchlist

ConocoPhillips $COP heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een lagere winst van 2,2 miljard dollar geboekt. Ook op het niveau van de winst per aandeel ligt het resultaat lager.

Het aandeel staat voorbeurs 1,7% lager. We doen nu nog niets, maar sluiten niet uit dat we op de dip één van deze dagen juist gaan instappen. Dit heeft als eerste te maken met de onderliggende trend in de energiemarkt. En als tweede is het patroon op basis van dynamic trend following wel heel aantrekkelijk geworden. Tot slot is de kans groot dat activistische beleggers zich meer gaan bemoeien met het bedrijf. Mochten we wat doen is dat echter vooral gebaseerd op dynamic trend following en om die reden zetten we het aandeel op de watchlist.

Enige cijfers van ConocoPhillips

ConocoPhillips heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een lagere winst, van 2,2 miljard dollar geboekt, terwijl het vorig jaar nog 5,1 miljard dollar was. Ondanks deze afname in winst, voorspelt het bedrijf dat de productie dit jaar hoger zal zijn.

De aangepaste winst per aandeel daalde naar 1,84 dollar, terwijl analisten 1,93 dollar hadden verwacht. De operationele kasstroom bedroeg 4,7 miljard dollar. Het kwartaaldividend per aandeel wordt vastgesteld op 0,51 dollar.  

Voor het derde kwartaal verwacht ConocoPhillips een productie van 1,78 tot 1,82 miljoen vaten olie per dag, en voor het hele jaar 2023 wordt een productie tussen 1,80 en 1,81 miljoen vaten per dag voorspeld. De productie in het tweede kwartaal bedroeg bijna 1,81 miljoen vaten. Wel verwacht ConocoPhillips hogere kosten voor dit jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.