Navigation

Qualcomm: zwak - geen positie

Qualcomm $QCOM is met zwakkere cijfers en een zwakke outlook gekomen. Qualcomm ziet nog steeds een verdere voorraadcorrectie. Automotive deed het goed, maar voor de rest zijn de cijfers slecht. De cijfers van Qualcomm zijn niet wat de markt had gehoopt. Dit kan erop wijzen dat de smartphonemarkt nog steeds zwak is. We blijven dan ook neutraal op het aandeel

De cijfers van Qualcomm

Qualcomm heeft een winst per aandeel van $1,87 gerapporteerd voor het afgelopen kwartaal, wat 3,3 procent hoger is dan de schatting van analisten van $1,81. Dit is echter een daling van 36,8 procent ten opzichte van de winst van $2,96 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.

De kwartaalomzet bedroeg $8,44 miljard, wat 0,8 procent lager is dan de schatting van analisten van $8,51 miljard. Dit betekent een afname van 23 procent ten opzichte van de omzet van $10,93 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Voor het vierde kwartaal verwacht Qualcomm een aangepaste winst per aandeel tussen $1,80 en $2,00, terwijl analisten een schatting van $1,91 hadden. Wat betreft de verwachte omzet voor het vierde kwartaal, ligt deze tussen $8,1 miljard en $8,9 miljard, terwijl analisten een schatting van $8,7 miljard hadden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.