Navigation

Uber: enorme belasting compensatie bij winst - gunstig

Vorige week kwam Uber $UBER met cijfers. De koers is gedaald. Er worden verschillende redenen genoemd, maar zoals zo vaak is de echte reden vaak onbekend.

[zie ook het boek over Jim Simmons: The Man Who Solved the Market van Gregory Zuckerman.]

Uber heeft $31,5 miljard aan operationele verliezen geleden sinds 2014, zoals te berekenen is aan de gegevens op hun website [Credits hiervoor gaan naar Chartr].

Nu Uber naar winst gaat kunnen deze verliezen gecompenseerd worden. Dit betekent dat het bedrijf nog jaren kan genieten van deze compensatie.

Uber heeft aangegeven nu elk jaar (kwartaal) winst te gaan draaien. De compensabele belastingverliezen zullen die winst ook nog eens positief beïnvloeden.

En dat maakt inderdaad de kans heel groot dat Uber ook eigen aandelen gaat inkopen, waar het reeds hints over heeft gegeven.

Tevens maakt het de kans groot dat het zal voldoen aan de voorwaarden om te worden opgenomen in de S&P 500 $SPX. Dit zal dan in de tweede helft van 2024 gaan spelen.

Het aandeel Uber

Dit alles is mogelijk bullish voor de onderliggende trend van het aandeel. Na de cijfers is de koers gedaald en we zouden bij de huidige stemming ook geen haast hebben om bij te kopen.

We hebben momenteel geen idee hoeveel de koers nog zal dalen bij de huidige stemming.

Bij een verdere daling gaan we waarschijnlijk wel groter in Uber zitten, aangezien de vooruitzichten beter zijn dan verwacht.

We hebben al op een veel lager niveau onze eerste aankopen gedaan. We staan dan ook op een aanzienlijke winst.

Voor de lange termijn zijn we dus duidelijk bullish over het aandeel en wachten nu af hoeveel het aandeel nog zal dalen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.