Navigation

Salesforce: banen weg in Ierland - visie

Salesforce $CRM is van plan om verder te bezuinigen op banen, naast de eerder aangekondigde 10% reductie. De recente ontslagen hebben invloed op verkoop en klantensuccesmedewerkers in Ierland, waarbij het gaat om ongeveer 50 functies.

Het bedrijf streeft ernaar om tegen het einde van fiscaal jaar 2024 ongeveer 8.000 banen te schrappen, wat de grootste inkrimping is die het bedrijf ooit heeft doorgevoerd.

Visie: mogelijk al vooruitgelopen op bezuinigen - dips bieden kansen

Salesforce heeft zijn prioriteiten verschoven van snelle groei naar het bereiken van winstgevendheid en heeft agressieve doelstellingen gesteld voor het vergroten van de marges. De koers is hier ook al op vooruitgelopen.

Qua prijs gedreven actie is de koersvorming echter een plaatje waarbij er nu wel een weerstand is bereikt. Wat dat betreft zouden dips steeds weer nieuwe kansen kunnen geven, zolang de uptrend intact is.

Op zich doen wij nu niets met het aandeel. We willen eerst de cijfers zien. De bezuinigingsgrondens zijn goed, maar nu rijst de vraag of de groei ook weer zal aantrekken. Het liefst zouden we een correctie willen zien tot ongeveer 180 tot 190 dollar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.