Navigation

Block: aandeel lager - duur op basis EBITDA

Ondanks betere dan verwachte resultaten staat de voorbeurskoers van Block [Square] $SQ lager. SQ's bijgewerkte EBITDA-voorspelling voor het hele jaar is $1.5 miljard, lager dan de eerder geschatte $1.52 tot $1.6 miljard.

Visie: het aandeel is duur - EBITDA - momentum

We zien geen reden om op dit moment actie te ondernemen met het aandeel, zowel vanwege de "teleurstellende" vooruitzichten als de prijsactie die aangeeft dat het zich in een weerstandszone bevindt.

Bovendien, op basis van de marktkapitalisatie ($44.5 miljard) gedeeld door de EBITDA-voorspelling van $1.5 miljard voor 2023 is het aandeel ook duur geprijsd tegen 29 keer.

De voorspelde EBITDA van Wall Street analisten is voor 2024 ongeveer $1.99 miljard en voor 2025 is het $2.6 miljard. Dit betekent dat er respectievelijk meer dan 22 keer en ongeveer 17 keer de EBITDA wordt betaald over respectievelijk 2024 en 2025.

Deze waardering is vrij hoog, waardoor Block (SQ) vooral afhankelijk is van geldstromen en voorlopig een momentum stock is.

Enige cijfers van Block

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 39 cent, een stijging van 116% ten opzichte van het vorige jaar.

De nettowinst steeg met 26% naar $5.53 miljard, inclusief transacties van het Cash App-platform voor Bitcoin.

Daarnaast steeg het bruto betaalvolume van handelsklanten in het tweede kwartaal met 40% naar $54.2 miljard, iets onder de geschatte $54.5 miljard.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.