Navigation

Coinbase: cijfers - short float van ruim 21%

De cijfers van Coinbase $COIN voldeden redelijk aan de verwachtingen. Toch doen wij niks met het aandeel dat zeker zo nu en dan een rally kan vertonen.

De short float in Coinbase is ruim 21% wat ongeveer 35,6 miljoen aandelen is. Hoewel er geen zicht is wanneer Coinbase $COIN ooit winst gaat maken en de handelsvolumes (in crypto) aanzienlijk daalde met 37% (waar de markt rekening hield met een daling van 31%) is er één punt dat wellicht tijdelijk op sommige momenten de koers kan ondersteunen. Dat is deze short float.

Dit betekent dus dat het aandeel zo heftig is geshort dat dit tot rallies kan leiden om de short-sellers onder druk te zetten. Dit neemt echter niets weg van de kans dat het aandeel daarna weer zal dalen.

We hebben eerder opgemerkt dat de totale marktkapitalisatie van Coinbase te hoog is in verhouding tot haar toekomstige groei die kan tegenvallen door mogelijke verboden op veel handelsactiviteiten in altcoins.

De Bitcoin ETF's kunnen gunstig zijn, maar rechtvaardigen niet de extreme waardering van het aandeel.

Tot slot: de manier waarop Armstrong, de CEO van Coinbase communiceert verdient een pluim. Of hij wel of geen gelijk heeft doet er niet toe. Hij weet steeds weer de juiste toon te vinden. Maar ook dat zal uiteindelijk niet de redding zijn van het bedrijf. Immers, dat zijn in the long run de bedrijfsactiviteiten zelf.

Enige cijfers van Coinbase

Het handelsvolume bij Coinbase $COIN in cryptocurrencies daalde met 37% naar $92 miljard ten opzichte van $145 miljard in het eerste kwartaal.

In het tweede kwartaal rapporteerde Coinbase een netto verlies van $97 miljoen bij een omzet van $708 miljoen.

De handelsopbrengsten namen af naar $327 miljoen vanaf $375 miljoen. Coinbase meldde dat de operationele kosten bijna 50% lager waren dan vorig jaar, deels als gevolg van een vermindering van 30% van het personeelsbestand.

De rente-inkomsten stegen in het kwartaal aanzienlijk tot $201,4 miljoen, vergeleken met $32,5 miljoen een jaar geleden.

https://s27.q4cdn.com/397450999/files/doc_financials/2023/q2/Shareholder-Letter-Q2-2023.pdf

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.