Navigation

SPX: prijs puts laagste niveau ooit - PCR - VIX

De kosten voor het kopen van een put-optie zijn op het laagste niveau ooit voor de S&P 500 $SPX, volgens gegevens van Bloomberg. Dit lijkt enigszins tegenstrijdig met wat de PCR (Put/Call Ratio) aangeeft, die op ongeveer 0,71 staat.

Als we dit combineren met een VIX die onder de 14 staat, lijkt de markt te suggereren dat er een gestage verdere stijging zal plaatsvinden. Aan de andere kant wijst het ook op de mogelijkheid van enkele zwakkere dagen, maar dit doet niets af aan de onderliggende opwaartse trend. De VIX ligt namelijk op een niveau die historisch wees op een uptrend.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.