Navigation

Tesla: opzettelijk geschatte reikwijdte EV's verhoogd - media

Volgens een artikel van Reuters, opgepikt door The Verge, heeft Tesla $TSLA opzettelijk de geschatte reikwijdte van zijn elektrische voertuigen verhoogd onder leiding van CEO Elon Musk.

Het bedrijf gebruikte algoritmes om Tesla verhoogde opzettelijk de geschatte reikwijdte van zijn elektrische voertuigen onder leiding van CEO Elon Musk. Het bedrijf gebruikte algoritmes om de projecties van de volledige lading te verhogen, maar zodra de Tesla's 50% lading bereiken, worden de cijfers realistischer om te voorkomen dat bestuurders stranden.

Een speciaal team, genaamd het "Diversion Team," werd opgezet om serviceafspraken van klanten te annuleren die zich zorgen maakten over de misleidende reikwijdteschattingen.

Tesla is eerder bekritiseerd door toezichthouders vanwege overdreven reikwijdteschattingen. De projecties van de volledige lading te verhogen, maar zodra de Tesla's 50% lading bereikten worden de cijfers realistischer om te voorkomen dat bestuurders stranden.

Het "Diversion Team," werd opgezet om serviceafspraken van klanten te annuleren die zich zorgen maakten over de misleidende reikwijdte-schattingen. Tesla is eerder bekritiseerd door toezichthouders vanwege overdreven reikwijdteschattingen.

Tesla EVs are apparently overestimating range when fully charged — on purpose
How far can your car really go?

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.