Navigation

WDP: is optimistisch bij de cijfers - visie op het aandeel

WDP: is optimistisch bij de cijfers - visie op het aandeel

WDP $WDP heeft in 2023 een aanzienlijke winstgroei gerealiseerd. De EPRA-winst per aandeel steeg met 12 procent op jaarbasis naar 1,40 euro. Zonder eenmalige posten groeide de winst per aandeel met 8 procent tot 1,35 euro.

Visie op de cijfers

Hoewel de cijfers misschien als sterk overkomen, weten we nog niet zeker of nu al het juiste moment is om in het aandeel te stappen. De prijsactie van het aandeel is nog niet overtuigend. Ook is de vraag of de zwakte, ondanks de kans van een dalende rente, echt definitief voorbij is.

De verwachte EPRA-winst voor 2024 van 1,47 euro per aandeel betekent dat de ambitie van 1,50 voor 2025 al is behaald. Maar dat zegt natuurlijk niet alles. Het was immers al een lage doelstelling.

Het bedrijf streeft naar een EPRA-winst per aandeel van 1,70 euro tegen 2027. Dit zal waarschijnlijk hoger worden, maar dan nog is de vraag of het aandeel niet duur is bij de huidige marktomstandigheden. Voor nu blijven we langs de zijlijn staan. Terug naar de cijfers.

Enige cijfers

Bij de presentatie van de cijfers introduceerde het bedrijf BLEND2027, een nieuw groeiplan. WDP streeft met dit vierjarige plan voor 2024-2027 naar verdere winstgroei door verschillende stimulerende factoren te combineren in diverse geografische markten, met een focus op rendabiliteit en effectieve uitvoering.

Het bedrijf is van plan om 1,5 miljard euro te investeren in dit plan. Op basis hiervan ambieert het bedrijf een EPRA-winst per aandeel van 1,70 euro tegen 2027, wat neerkomt op een jaarlijkse onderliggende stijging van 6 procent.

Dankzij de huidige sterke financiële positie, samen met de verwachte gereserveerde winsten en het keuzedividend, beschikt WDP nu al over voldoende middelen om dit plan te financieren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.