Navigation

Hedgefondsen bereiden zich voor op grote verkoop aandelen - UBS

Hedgefondsen bereiden zich voor om de komende twee weken voor een bedrag van $20 miljard tot $30 miljard aan aandelen te verkopen gezien de dalende aandelenmarkten. Volgens een notitie van UBS zijn hedgefondsen die algoritmes gebruiken om markttrends te volgen van bullish naar neutraal gegaan. Dit blijkt uit informatie die Reuters heeft gebracht.

Dit zal de eerste keer zijn dat deze hedgefondsen netto shortposities in de aandelenmarkten hebben sinds november 2022, aldus UBS. In het derde kwartaal van 2023 daalden de Amerikaanse aandelen met 3,6% gemeten aan de S&P 500 $SPX.

Dit was de eerste kwartaaldaling dit jaar, omdat beleggers worstelen met de vooruitzichten van langdurig hogere rentetarieven en stijgende olieprijzen die bijdragen aan zorgen over inflatie.

Een groep hedgefondsen heeft tevens de dollar continu gekocht, waarbij de totale aankoopbedragen naar schatting $60 miljard tot $70 miljard bedragen, volgens UBS.

Hedge funds using computers to sell up to $30 billion of stocks soon - UBS
Hedge funds using computers to trade equities are expecting to start selling to the tune of $20 billion to $30 billion in the next two weeks given retreating stock markets, a UBS note seen by Reuters shows.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.