Navigation

Aandelen: hogere start voorzien na sterk Wall Street en Azië

Er wordt een verdeelde tot hogere start verwacht voor Europa, waarbij er tot nu toe weinig richting komt uit de Amerikaanse S&P 500 futures die vlak liggen. Wall Street sloot vrijdag hoger in de beste week tot nu toe dit jaar voor de S&P 500.

De index voor chip-aandelen, de $SOX, was sterk met een winst van 3,55% op vrijdag.

Het is verder opvallend dat de S&P 500 Bullish Percent Index bijna terug is in neutraal terrein. Zoals er momenten zijn van depressie, zijn er ook momenten van sterk optimisme. Dat was vorige week zichtbaar. En hoewel niks te voorspellen valt rekenen verschillende marktpartijen erop dat de "manie" zich op korte termijn blijft voortzetten. Daarom zouden aandelen richting een neutraal niveau kunnen gaan tegen het einde van het jaar om vervolgens een nieuwe beslissende beweging te maken, die zowel opwaarts als neerwaarts kan zijn.

Er zijn echter ook marktpartijen die de rally van vorige week als een set-up, een bull-trap, zien voor een nieuwe daling en er op wijzen dat het renteoptimisme te prematuur is.

Azië toont een positieve stemming met de Koreaanse Kospi 4,2% in de plus na de ban van short selling. De marktrente is de week vlak begonnen nadat er vorige week een aanzienlijke daling heeft plaatsgevonden. Olie reageert niet op de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en geeft op dit moment aan dat het geen escalatie ziet. Opvallend was ook dat op zondag de aandelenindex van Israël, de TA35, 2,25% wist te winnen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.