Navigation

Chips en defensie: twee thema's die deze week ook weer spelen - kans op verzwaringen

De komende week zien we enkele thema's (niet beperkt tot) die als een rode draad door de aandelenmarkt lopen: chips en defensie. Met betrekking tot crypto moeten we kijken of de druk vanuit Grayscale afneemt, zodat we weer klaar zijn voor een mogelijke nieuwe rally.

Terug naar aandelen. Allereerst blijven semiconductors in de spotlight staan als de ruggengraat van de digitale economie zonder dat we direct zeggen dat de koersen ook volgende week stijgen.

Hoewel we ervan uitgaan dat deze aandelen niet in een rechte lijn omhoog zullen blijven gaan, onderzoeken we hoe ze als veilige havens kunnen dienen.

Daarnaast rekenen we erop dat defensie-aandelen in de picture blijven. Met de toenemende spanningen in de Rode Zee en door de verkiezingen in Taiwan zal de roep naar extra investeren in militair materieel toenemen.

Dit wordt versterkt door het bericht van Bild dat Duitsland zich voorbereidt op een mogelijk conflict met Rusland (zie eerdere melding). Wat betreft dat artikel in Bild, zijn we voorzichtig of dit scenario zich werkelijk ontvouwt. Dit omdat de Duitsers regelmatig de laatste maanden met onderzoeken zijn gekomen die puur hypothetisch zijn.

Al met al geldt dat we overwegen om in aandelen gerelateerd aan defensie (veiligheid) en chips, waar we al aardig op een up zitten, nog groter in te stappen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.