Navigation

Aandelen: focus op micro - cijfers TSMC - kans op sterke resultaten tech

De markten zijn aan het aantrekken. Dit komt waarschijnlijk omdat micro, aandacht voor individuele bedrijfsberichten, vandaag zwaarder weegt dan macro, zoals de genoemde spanningen in het Midden-Oosten en de bredere regio. En op bedrijfsresultaten-niveau overheerst tot nu vandaag positivisme.

Een ander punt is dat de kapitaalmarktrente langzamerhand de nieuwe, iets lagere verwachtingen met betrekking tot toekomstige renteverhogingen mogelijk al voor een groot deel heeft verdisconteerd.

Hoewel de markten morgen weer anders kunnen denken, is dit een voorzichtig positief signaal. Terwijl we het nog steeds niet uitsluiten dat we wat langer blijven consolideren, zal selectieve vraag blijven aanhouden.

Ook is het zo dat we veel broker-downgrades zien en neerwaartse aanpassingen van taxaties die nauwelijks effect hebben. Dit wijst erop dat bedrijven deze richtlijnen aan brokers hebben gehint. Doordat er nu al verlagingen plaatsvinden, neemt de kans op grote teleurstellingen tijdens de presentatie van de resultaten zelf af. Een mooi voorbeeld vandaag is in dit geval Aperam $APM.

Tot slot, de cijfers van vandaag van TSMC worden opgevat als een signaal dat veel bedrijven in de techsector in een betere positie verkeren dan verwacht. Dit is weer gunstig omdat binnenkort grote techbedrijven met cijfers komen. En deze kunnen wel eens de trend weer gaan bepalen.

Al met al zijn deze signalen dus niet slechter aan het worden. Als de geopolitieke spanningen niet te veel uit de hand lopen, gaan we misschien een betere periode tegemoet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.