Navigation

Aandelen: op weg naar het weekend in correctieve fase

De aandelenmarkten beginnen te realiseren dat China sterk verbonden is met de rest van de wereld. Vooral de mogelijkheid van een onverwachte crisis in de Chinese bedrijfsobligaties (gerelateerd aan een debacle in vastgoed of de financiële sector), die bekend staat als een "zwarte zwaan" situatie, wordt groter.

Dit resulteert in zwakkere prestaties van de aandelenindices op dit moment en er blijft nog steeds een kans op een verdere correctie. Zelfs als China zou besluiten om extra geld in de economie te injecteren (helikoptergeld), blijft het fundamentele probleem van een oververhitte economische bubbel en fraude in de onroerendgoed en financiële sector onopgelost.

Voorlopig zijn er geen duidelijke tekenen dat de koersen stabiliseren en dat de huidige trend tot rust komt. Dit is de reden waarom we voorzichtig blijven, posities al een paar weken reduceren om onze blootstelling aan potentiële risico's verminderen zoals eerder geschreven. Dat is trouwens niet het einde van de wereld, maar waarschijnlijk een tijdelijk intermezzo om later weer hopelijk goedkoper te kunnen verzwaren.

Trouwens, er staat momenteel ongeveer 5,5 biljoen dollar aan de zijlijn te wachten op investeringskansen in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat dit geld pas in beweging zal komen als er meer stabiliteit is en de koersen lager staan.

We blijven dus bij onze visie om op dit moment niets bij te kopen, posities te verminderen en winststops in te stellen, zodat het neerwaartse risico sterk beperkt wordt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.