Navigation

Azië hoger: aankondiging stimuleringen China - visie

De Aziatische markten staan in de plus gesteund door de extra stimuleringsmaatregelen van China om de economie te ondersteunen. De winsten zijn aanzienlijk.

China heeft aangekondigd dat er later vandaag een persconferentie zal zijn waar nieuwe maatregelen worden bekendgemaakt om de consumptie te stimuleren.

Eerder deze maand beloofden topfunctionarissen van China om de economische beleidsondersteuning op te voeren met een focus op het stimuleren van de binnenlandse vraag, het vergroten van het vertrouwen en het beheersen van risico's.

Beklimmen van "the wall of worries": nog steeds long op China

Vooral Hong Kong presteert goed en ook andere belangrijke markten zoals Shanghai, Tokio, Sydney en Seoul boeken winst. De Hang Seng Tech-index nadert zelfs weer zijn opwaartse breekpunt. Een doorbraak hier doorheen kan leiden tot een verdere rally.

De bodems op de Hang Seng Tech-index zijn ondanks onzekerheden steeds hoger geworden wat erop kan wijzen dat technologie, maar ook andere sectoren "the wall of worries" nu gaan beklimmen.

Wij zitten nog steeds long op Hong Kong en China en hebben ondanks onze toegenomen twijfels onze visie over de iets langere termijn laten prevaleren boven het sentiment op de zeer korte termijn. Nog steeds zitten we niet in veilig vaarwater, maar met de kans dat China inderdaad overgaat tot meer stimuleringen, de kans dat de Chinese overheid de aandelenmarkt rechtstreeks gaat steunen en doordat de markt relatief goed is blijven liggen na slecht nieuws, geeft aanleiding om long te blijven.

Hoewel sommige waarnemers voorzichtig blijven hebben de recente beleidsaankondigingen de vooruitzichten van investeerders veranderd van pessimistisch naar optimistisch over het economisch herstel. Er zijn echter nog steeds onzekerheden over de precieze impact en uitvoering van deze maatregelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.