Navigation

Windparken overschatten productie - consumenten betalen - Bloomberg exclusive

Windparken overschatten productie - consumenten betalen - Bloomberg exclusive

Tientallen Britse windmolenparken beheerd door enkele van de grootste energiebedrijven in Europa hebben routinematig overschat hoeveel stroom ze zullen produceren. Dit staat in een exclusief artikel van Bloomberg. Hierdoor zijn er jaarlijks miljoenen ponden worden toegevoegd aan de elektriciteitsrekeningen van consumenten, volgens marktgegevens en interviews met energiehandelaren.

Bloomberg analyseerde 30 miljoen records van 2018 tot juni 2023 om de dagelijkse voorspellingen van windexploitanten over de energie die ze van plan waren te genereren te vergelijken met hun daadwerkelijke productie wanneer ze niet werden beperkt. Van de 121 windmolenparken in de analyse overdreef 40 hun output gemiddeld met 10% of meer, en 27 daarvan schatten deze met minstens 20% te hoog in.

Het hele artikel is in deze post te lezen en kan naar onze mening leiden tot aanzienlijke wervelwinden in deze sector, die momenteel toch al onder druk ligt. Zoals we al eerder hebben aangegeven, doen we niets met deze sector, behalve eventueel via oliemaatschappijen die ook in deze sector actief zijn.

Wind Farms Are Overstating Their Output — And Consumers Are Paying For It
Some of Europe’s biggest energy firms are overstating how much wind power they’ll add to the UK’s creaking grid — receiving millions to flick the off switch.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.