Navigation

Wolters Kluwer: cijfers tonen betrouwbaarheid - al heel lang op up - update

Wolters Kluwer: cijfers tonen betrouwbaarheid - al heel lang op up - update

Dit is een update volgend op een instant view die voor de opening is gebracht.

Wolters Kluwer $WKL heeft in de eerste helft van 2024 een omzet van €2.891 miljoen gerealiseerd, wat een stijging van 6% vertegenwoordigt in constante valuta en organisch. Recurring revenues, die 82% van de totale omzet uitmaken, groeiden organisch met 7%. De expert solutions, die 59% van de totale omzet uitmaken, noteerden een organische groei van 8%, terwijl cloud software met 16% groeide.

Het aangepaste bedrijfsresultaat kwam uit op €765 miljoen, een stijging van 8%, met een aangepaste operationele winstmarge van 26,5%, een verbetering van 40 basispunten.

De verwaterde aangepaste winst per aandeel steeg met 9% tot €2,36, terwijl de vrije kasstroom met 10% daalde tot €445 miljoen, voornamelijk door timingverschillen in grote betalingen aan leveranciers.

De nettoschuld bedroeg €2.932 miljoen, met een verbeterd rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROIC) van 17,5%. Het interim-dividend werd vastgesteld op €0,83 per aandeel, 40% van het totale dividend van het voorgaande jaar. Het bedrijf ligt op schema om het aandeleninkoopprogramma van €1 miljard in 2024 te voltooien.

Visie op het aandeel

Wij blijven positief over het aandeel Wolters Kluwer, dat wij al lange tijd als een betrouwbaar pensioenfonds beschouwen. De ontwikkelingen zijn niet spectaculair, maar dit zorgt juist voor betrouwbaarheid. Het bedrijf profiteert duidelijk van investeringen in AI.

Wolters Kluwer heeft zijn strategische focus gericht op het versnellen van de ontwikkeling van expert solutions, het uitbreiden van de marktreikwijdte en het verbeteren van kerncompetenties. Door te investeren in cloudgebaseerde oplossingen en het integreren van geavanceerde data-analyse en kunstmatige intelligentie (AI) in hun producten, blijft Wolters Kluwer zijn klantwaarde vergroten en de efficiëntie verhogen.

In de eerste helft van 2024 heeft het bedrijf aanzienlijke vooruitgang geboekt met het implementeren van AI-gedreven verbeteringen in verschillende oplossingen, wat de waarde en efficiëntie voor klanten verhoogt.

De sterke focus van Wolters Kluwer op het gebruik van AI, met name generatieve AI, biedt aanzienlijke groeimogelijkheden. Deze technologieën kunnen klanten helpen met complexere analyses, snellere besluitvorming en verbeterde operationele efficiëntie.

AI wordt steeds meer een integraal onderdeel van de producten van Wolters Kluwer, waardoor het bedrijf beter gepositioneerd is om te profiteren van de groeiende vraag naar intelligente softwareoplossingen. We blijven dan ook positief gestemd over het aandeel Wolters Kluwer.

Sterke punten

  • Omzetgroei: Wolters Kluwer heeft een omzetstijging van 6% gerealiseerd, gedreven door sterke prestaties in verschillende segmenten zoals Tax & Accounting en Corporate Performance & ESG.
  • Aangepaste bedrijfsresultaat: Dit steeg met 8% tot €765 miljoen, wat wijst op een verbeterde efficiëntie en kostenbeheersing.
  • Winst per aandeel: De aangepaste winst per aandeel steeg met 9%, wat vertrouwen wekt bij beleggers.
  • Dividend: Het interim-dividend werd vastgesteld op €0,83 per aandeel, wat 40% van het totale dividend van vorig jaar vertegenwoordigt.
  • Investeringen in AI: Wolters Kluwer profiteert aanzienlijk van zijn investeringen in AI, vooral generatieve AI, die de waarde en efficiëntie van hun oplossingen verhoogt. Dit draagt bij aan zowel de omzetgroei als de verbeterde marges.

Zwakke punten

  • Vrije kasstroom: De vrije kasstroom daalde met 10% tot €445 miljoen, deels door timingverschillen in betalingen aan leveranciers.
  • Netto schuld: De netto schuld steeg tot €2.932 miljoen, voornamelijk door dividendbetalingen en aandeleninkopen.
  • Kosten: Hogere investeringen in productontwikkeling en personeelskosten hebben de operationele marges onder druk gezet in sommige divisies.

Financiële vooruitzichten (Guidance)

Wolters Kluwer heeft zijn guidance voor 2024 bevestigd, met de verwachting van aanhoudende goede organische groei, in lijn met het voorgaande jaar, en een verdere stijging van de aangepaste operationele winstmarge. De verwachtingen voor de aangepaste vrije kasstroom liggen tussen €1.150 en €1.200 miljoen, en de ROIC wordt geschat tussen 17% en 18%.

De groei van de verwaterde aangepaste winst per aandeel wordt verwacht in de midden- tot hoge enkelcijferige percentages. De divisie Health zal naar verwachting een stabiele organische groei behouden, terwijl de marges beïnvloed zullen worden door eenmalige afschrijvingen.

De divisie Tax & Accounting verwacht een lichte daling van de organische groei en marges door verhoogde productinvesteringen. De divisie Financial & Corporate Compliance verwacht een hogere organische groei door gestabiliseerde transactionele inkomsten, terwijl Legal & Regulatory en Corporate Performance & ESG een groei in lijn met of iets hoger dan het voorgaande jaar verwachten.

Commentaar van de CEO

Nancy McKinstry, CEO van Wolters Kluwer, verklaarde: "We hebben onze organische groei van 6% in de eerste zes maanden gehandhaafd en onze aangepaste operationele winstmarge verbeterd, terwijl we de productinvesteringen hebben verhoogd. Verschillende van onze grootste oplossingen hebben verbeteringen doorgevoerd die gebruik maken van generatieve AI om meer waarde en efficiëntie te bieden aan klanten. We zijn op schema om onze guidance voor 2024 te halen."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.