Navigation

Wolters Kluwer: met cijfers - is lange groeier - instant view

Dit is een instant view. Later vandaag komen we met een update.

Wolters Kluwer $WKL heeft in de eerste zes maanden van 2024 de omzet en het resultaat zien toenemen, waarbij de jaaroutlook werd herhaald. De cijfers zijn geen grote verrassing, maar dat is inherent aan dit bedrijf dat vooral betrouwbaar is. We zien het aandeel al jaren als een hoeksteen voor een aandelenportfolio. Later vandaag komen we met een update.

De omzet steeg naar 2,89 miljard euro, wat een aanzienlijke groei van 6,0 procent betekent in vergelijking met de 2,73 miljard euro van een jaar eerder. Deze groei werd gerealiseerd ondanks wisselkoersschommelingen en was autonoom.

De aangepaste operationele winst van het bedrijf liet eveneens een positieve ontwikkeling zien, met een autonome stijging van 7,0 procent naar 765 miljoen euro. De operationele marge verbeterde hierbij van 26,1 procent naar 26,5 procent.

Wat betreft de netto aangepaste winst, behaalde Wolters Kluwer 566 miljoen euro, wat circa 30 miljoen euro meer is dan het voorgaande jaar. Dit resulteerde in een stijging van de aangepaste winst per aandeel met 11 procent, van 2,17 naar 2,36 euro.

Naast deze positieve resultaten heeft Wolters Kluwer aangekondigd een interimdividend van 0,83 euro per aandeel uit te keren. Het bedrijf heeft bovendien al 603 miljoen euro ingekocht van het lopende aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1 miljard euro, dat loopt tot en met 30 juli van dit jaar.

Vooruitkijkend heeft Wolters Kluwer zijn positieve vooruitzichten voor 2024 bevestigd. Het databedrijf verwacht een groei van de aangepaste winst per aandeel tussen de 5 en 9 procent. Daarnaast rekent Wolters Kluwer op een aangepaste operationele marge tussen de 26,4 en 26,8 procent en een aangepaste vrije kasstroom van 1,15 tot 1,20 miljard euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.