Navigation

Market moving cijfers vrijdag: XOM - CVX - PG en meer

ExxonMobil (XOM) zal vrijdag de cijfers rapporteren. Wall Street analisten schatten een omzet van $72,08 miljard in, wat een daling is van 37,7% YoY bij een winst per aandeel van $1,82, wat een daling is van 56% YoY.

[ExxonMobil wordt gezien als één van de sterkste energiemaatschappijen. Het bedrijf anticipeert ook al op de omschakeling naar alternatieve energiebronnen zonder de huidige vraag naar fossiele brandstoffen uit het oog te verliezen. Het bedrijf is één van de grootste en rijkste ter wereld en heeft lopende grootschalige aandeleninkoopprogramma's. Sinds augustus 2021 hebben wij weer een positieve rating voor het aandeel.]


Chevron (CVX) zal vrijdag rapporteren. Analisten schatten een omzet van $49,04 miljard in, wat een daling is van 28,7% YoY bij een winst per aandeel van $3,12, wat een daling is van 46,4% YoY.

[Het aandeel Chevron wordt als bullish (positief) beoordeeld. Dit bedrijf is één van de grootste en rijkste ter wereld en heeft een enorm inkoopprogramma voor aandelen lopen. Bovendien speelt Chevron in op de huidige vraag naar olie en gasproducten en investeert het ondertussen (met subsidie) in alternatieve energiebronnen.]


Procter & Gamble (PG) zal vrijdag rapporteren. Analisten schatten een omzet van $17,96 miljard in wat een daling is van 8% YoY bij een winst per aandeel van $1,19, wat een daling is van 1,65% YoY.

[ Hoewel we Procter & Gamble over een lange periode duidelijk als één van de betere bedrijven zien hebben we momenteel een neutrale kijk. We zijn benieuwd naar de presentatie van de cijfers en hoe de groei van de producten zich heeft ontwikkeld ten opzichte van de prijsverhogingen. De laatste tijd hebben bedrijven in deze sector niet zozeer geprofiteerd van hogere verkopen, maar eerder van prijsverhogingen om de resultaten op peil te houden.]


AstraZeneca zal vrijdag rapporteren. Analisten schatten een omzet van $11,05 miljard in wat een stijging is van 2,59% YoY bij een winst per aandeel van $0,95, wat een stijging is van 10,5% YoY.

[Momenteel wordt AstraZeneca gevolgd zonder rating. Dit kan in de toekomst veranderen.]

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.