Navigation

Crypto: XYO de volgende die de AI-tuba gaat spelen - een hype die werkt

Crypto: XYO de volgende die de AI-tuba gaat spelen - een hype die werkt

XYO $XYO kan wel eens de volgende zijn die een blow-up kan gaan vertonen zonder dat het ooit iets heeft gepresteerd. Terwijl de roadmap voor 2024 ook weinig voorstelt, speelt ook dit project de AI-tuba en we weten wat voor gevolgen dat kan hebben.

Een munt gaat omhoog en is eigenlijk een lege huls met holle woorden. De kans is vrij groot dat dit ook geldt voor XYO. Misschien zijn we te wantrouwig, maar dat is wel hoe we er nu tegenaan kijken. Dat gezegd hebbende, weten we ook dat dit soort munten die met indrukwekkende papers komen met betrekking tot AI kunnen hypen.

Met een circulerende voorraad van 13,48 miljard XYO-munten op een totale voorraad van 13,9 miljard, richt het project zich op het bouwen van een gedecentraliseerd en vertrouwensloos systeem. De huidige marketcap bedraagt 189 miljoen dollar en fully diluted 198 miljoen dollar.

Het project begon met het streven, volgens eigen zeggen, naar het bieden van de hoogst mogelijke zekerheid voor beschikbare gegevens en het valideren van gebeurtenissen op specifieke geospatiale locaties wereldwijd.

Terwijl dat nog steeds het streven is, wil het nu ook volgens eigen zeggen transformeren (verbreden binnen reeds gesteld gebied) naar gegevensopslag en AI-toepassingen en het verifiëren van gegevenspaden via de Proof-of-Origin blockchain en een push geven voor projecten naar Web 3.0.

We gaan er dus vanuit dat door het spelen met het woord AI deze munt misschien tijdelijk kan stijgen. Daarbij is het de vraag of dit protocol ooit wat gaat worden, maar dat maakt blijkbaar nu niet uit. Na een eventuele mogelijke rally rekenen we erop dat de waarde weer fors zal dalen.

Gebruik van de XYO-token

XYO-tokens worden gebruikt binnen het XYO-netwerk om deelnemers te stimuleren en te belonen die hun locatiegegevens bijdragen, Sentinels bedienen, of opslag- en ophaaldiensten bieden als Archivarissen. Deelnemers kunnen XYO-tokens verdienen door bij te dragen aan het netwerk en locatiegegevens te valideren.

In de whitepaper, die eigenlijk alweer verouderd is, staat dat het XYO-netwerk vooral gericht is op het bouwen van een gedecentraliseerd en vertrouwensloos systeem van locatie-oracles dat bestand is tegen aanvallen en waarvan bekend is dat het de hoogst mogelijke zekerheid oplevert voor beschikbare gegevens.

XYO wil autonoom gegevens verzamelen en valideert deze gegevens met een geospatiale component. Deze gegevens zijn van nut om meer zekerheid te bieden over de locatie op een bepaald moment. Dit in tegenstelling tot GPS-systemen die gemakkelijk kunnen worden gehackt, waardoor de exacte gegevens worden gemanipuleerd, aldus XYO zelf.

Door enkel gegevens te verzamelen in een gedecentraliseerd netwerk en gebruik te maken van de veiligheid van de blockchain zegt XYO er in te slagen om veilige en zekere locatiegegevens te verstrekken die kunnen worden gebruikt om systemen te voeden die hier behoefte aan hebben. Als gevolg van dit alles kan het XYO-netwerk veilige en vertrouwensloze transacties uitvoeren met behulp van de verzamelde gegevens. Dat is dus de lezing van XYO zelf.

Bovendien zijn volgens XYO zelf, apparaten ook in staat om te communiceren met slimme contracten (smart contracts ) om geautomatiseerde processen te programmeren.

Tevens maakt XYO’s vertrouwensloze cryptografische locatienetwerk gelaagde verificatie van locaties over verschillende protocollen en apparaten mogelijk. De blockchains helpen bij het bevestigen van de locatie doormiddel van de bevestiging, verzameling en opslag van gebonden getuige interacties (bound witness interactions). Dit aldus XYO zelf.

De belangrijkste vier pijlers van het XYO-netwerk bestaan uit Sentinel, Bruggen, Archivarissen en Diviners. De Sentinel stelt de apparaten op het netwerk in staat om hun locaties vast te leggen op de blockchain, als deze dicht bij elkaar in de buurt komen en het tijdstip dat dit gebeurt. De Sentinel moet dus fungeren als locatiegetuigen dat informatie verzamelt via sensoren, radio’s en andere media. Bruggen fungeren als transcribenten voor locatiegegevens en de Bruggen zijn er voor om de door Sentinels verzamelde gegevens door te geven aan Archivarissen. De Archivarissen slaan de informatie op zodat Diviners deze kunnen analyseren. Ten slotte kennen Diviners nauwkeurigheidsscores toe bij het geven van antwoorden op vragen door als oracles te fungeren en de gegevens te analyseren die door Archivarissen zijn verzameld. Al deze gegevens worden vervolgens naar een smart contract gestuurd.

XYO Network is een project gestart door het bedrijf XY dat is opgericht in 2012. XY ontwikkelt oplossingen voor locatietechnologieën.

Het XYO Netwerk werkt als een onafhankelijk Proof-of-Origin consensus algoritme, gecombineerd met iets dat bekend staat als Transient Key Chaining. Dit zorgt er voor dat ledgers in het netwerk geldig zijn. Het XYO netwerk slaat de informatie op de XYO mainchain op, dat een openbare blockchain is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.