Navigation

Zalando: tempert verwachtingen - als verwacht - niks mee doen

Zalando $ZAL heeft zijn verwachtingen voor dit jaar verlaagd vanwege aanhoudende druk op de vraag. De koers van het aandeel staat hoger. Dit heeft meer te maken met de algemene stemming tot nu toe vandaag dan dat de markt overtuigd is dat de ellende bij Zalando voorbij is.

Hoewel Zalando een sterk netwerk heeft, blijft het probleem de aanhoudend zwakke marges. Zodoende is er geen aansporing om dit aandeel te kopen.

De omzet zou dit jaar naar verwachting 0,5 tot 3 procent dalen, terwijl de brutotransactiewaarde met 2 procent kan dalen of op zijn best met 1 procent kan stijgen. Wat we hieraan zien is dat als de omzet en brutotransactiewaarde niet stijgen er meteen problemen ontstaan. En dat heeft juist te maken met de veel te lage marges. Er is geen ruimte voor errors en die vinden wel plaats.

Dat er op aangepaste operationele basis winst wordt gemaakt, zegt weinig. Dat is namelijk een rekenmethode die werkt als een Moulinex mixer. Je gooit van alles in een grote pot, even mixen, en dan komt er plotseling iets prachtigs uit.

Zalando wijt de daling aan uitdagende economische omstandigheden, teleurstellend consumenten-sentiment en verminderde online verkopen.

Bij een verlies van 8,2 miljoen euro onder de streep, steeg de aangepaste operationele winst tot 23,2 miljoen euro, met een aangepaste marge van 1 procent. Voor 2023 rekent Zalando nog steeds op een aangepaste winst van 300 tot 350 miljoen euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.