Navigation

Herhaling: Zalando: +4% - bullish rapport Morgan Stanley en RBC

[Bericht van vrijdag.] De aandelen van Zalando $ZAL stijgen ruim 4% nadat Morgan Stanley de Duitse online modewinkel heeft verhoogd naar overweight van equal-weight. De broker verwijst naar veerkracht in het resultaat en rekent op het vermogen om marges te behouden te midden van een zwakke vraag.

Morgan Stanley is van mening dat het bedrijf 15% lager wordt verhandeld ten opzichte van een historische tweejarige premie van 70%, aangezien de markt een winstdaling in prijst die de broker als onrealistisch beschouwt. Ook laat de zakenbank weten dat de channel mix in 2024 weer zal verschuiven naar online, waarbij Zalando marktaandeel zal winnen.

RBC heeft het koersdoel voor Zalando verlaagd van 44 naar 37 euro, maar handhaafde wel de beoordeling op outperform. Zalando blijft een favoriet in de sector. Het aandeel zou zich dankzij het brede aanbod en de aanzienlijke concurrentievoordelen in de dienstensector verder bovengemiddeld moeten ontwikkelen. Zodra de consumentenvraag weer aantrekt, zou Zalando naar verwachting weer groeien en de winstgevendheid verbeteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.